Ταξίδι στην Ελλάδα και την Ιστορία – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

2.813

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την πολύτιμη βοήθεια της κας Κωνσταντίνας Ζηκούλη – Τακοπούλου και του κ. Φίλιππου Τακόπουλου, Εκπαιδευτικών παρουσιάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα και στην Ιστορία», μια αναφορά στη σημαντικότερη σελίδα της νεότερης Ιστορίας του ελληνικού έθνους.
Η δράση και η ζωή των αγωνιστών του 1821 ζωντανεύει μέσα από αφήγηση και εικόνες.Ελάτε να ταξιδέψουμε στην ένδοξη Ελλάδα μας και να γνωρίσουμε τη Δόμνα Βισβίζη στη Θράκη, τον Εμμανουήλ Παππά στην Μακεδονία, τη Δέσπω Τζαβέλλα στην Ήπειρο, τον Αθανάσιο Διάκο στη Ρούμελη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Μοριά και τον Κωνσταντίνο Κανάρη στα Νησιά.

Ας τιμήσουμε την προσφορά και τη θυσία των ηρώων μας και ας θυμόμαστε ότι έχυσαν το αίμα τους για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Επίσης, σας επισυνάπτουμε ένα τευχίδιο της κας Κωνσταντίνας Ζηκούλη – Τακοπούλου με δραστηριότητες για παιδιά σχετικό με τους ήρωες της Επανάστασης καθώς και διαδικτυακά παιχνίδια για την Επανάσταση από την κα Πόπη Ευσταθίου, Καθηγήτρια Πληροφορικής.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.