Έκθεση Βιβλίου για τον Ευαγγελιστή Μάρκο

1.874

Μια ακόμη ευλογημένη πνευματική διακονία επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με την αφορμή της αφιερώσεως του ενεστώτος έτους 2020 στον Άγιο Μάρκο.
Πρόκειται για την Έκθεση Βιβλίων για τον Άγιο Μάρκο που λειτουργεί από τις 26 Οκτωβρίου 2020 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020 στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ».

Ο αγιασμός των εγκαινίων ετελέσθη την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, με την συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου κ. Νεκταρίου Επιτροπάκη, Πρωτοσυγκέλλου, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Δημητρίου Γεομέλου, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου και του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου κ. Αποστόλου Λάρδα.

Μετά τον αγιασμόν ο Σεβασμιώτατος Χίου ανεφέρθη στα βιβλία της εκθέσεως περιεχομένου αγιογραφικού (βιβλικού), ερμηνευτικού, πατερικού, ιστορικού, λειτουργικού, υμνογραφικού, αρχαιολογικού, μουσικού, χειρογράφων, ακόμη και κειμένων της θύραθεν γραμματείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση του κειμένου του κατά Μάρκον Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Η Έκθεση θα δέχεται επισκέψεις κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Κατά τις επισκέψεις των Σχολείων θα παρίσταται ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος θα ξεναγεί προσωπικώς τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ήδη έχουν προγραμματισθεί έξι σχολικές επισκέψεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.