Προσκυνήματα: Υποδοχή Λειψάνου Της Αγίας Βαρβάρας Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στην Δάφνη

3.117

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, παρουσία των Ιερέων του Ναού και πλήθος πιστών.

Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου προέρχεται εκ του Λειψάνου όπου φυλάσσεται στον Ιερό Προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής, ενώ να τονιστεί ότι εντός του Ιερού Λειψάνου υπάρχει επιστολή του κ. Αγαθαγγέλου η οποία πιστοποιεί την γνησιότητα αυτού.

Ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού και Γραμματέας του Γραφείου Επικυρώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την έγκριση και παραχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας η οποία αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο τον πατέρα Της και τόνισε ότι την ώρα του αποκεφαλισμού ενώ προσευχόταν άκουσε φωνή εξ ουρανού η οποία την βεβαίωσε για την εκπλήρωση των αιτημάτων Της λέγοντάς Της: “δεύρο ηγιασμένη μου αθληφόρος, αναπαύου εις τα ταμεία του πατρός μου του εν ουρανοίς. Πάντα δε όσα αν ηττήσω, δεδώρηται σοι παρ΄εμού”.Ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο για την παρουσία του, την Ελληνική Αστυνομία για την ευγενική παραχώρηση του οχήματος το οποίο συνόδεψε την πομπή καθόλη την διάρκεια της έως τον Ιερό Ναό της Αγίας στη Δάφνη.

 

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει ως δώρημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας προς ευλογία και αγιασμό πάντων των πιστών εις το διηνεκές.

Μετά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στον Ιερό Ναό τελέστηκε Ιερό Ευχέλαιο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.