Αυξημένη ετοιμότητα οι ΕΔ με συνεχείς ασκήσεις σε Έβρο και νησιά

2.371

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ΕΔ, στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποτροπής στους Τούρκους. Μετά τον Έβρο, ασκήσεις ετοιμότητας-επιφυλακής είχαμε και στα νησιά από την ΑΣΔΕΝ.

Oi Ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, λόγω των σχεδίων και δηλώσεων Ερντογάν που ντύθηκε «πολέμαρχος»..

Το επίπεδο των στελεχών όσο και των στρατεύσιμων των Ενόπλων Δυνάμεων, με όλες αυτές τις ετοιμότητες βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα και αυτό θα φανεί σε οποιαδήποτε πρόκληση των νέο-οθωμανών, αρκεί βέβαια να δοθούν οι κατάλληλες εντολές από την πολιτική ηγεσία .

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζουν ανάλογα τις κινήσεις τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, διαβλέποντας τουρκική αποφασιστικότητα για ευθεία πρόκληση. Κατά το χρονικό διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως και 01 Φεβρουαρίου 2019, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) και ενεργοποίηση τμημάτων επιφυλακής.

Η άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα, την υψηλή μαχητική ισχύ και ετοιμότητα αποτροπής κάθε απειλής .

πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.