Τετάρτη η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου – Λαϊκό προσκύνημα σήμερα στη Χαλκίδα

1.530

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας , Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αγρυπνία και νωρίς τα ξημερώματα το σκήνωμά του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου θα μεταφερθεί στη Σιάτιστα συνοδεία απο τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο, όπου το σκήνωμα του θα τεθεί και εκεί σε λαικό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.

Η Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοίνωνει :

α) την Δευτέρα 14η Ιανουαρίου και ώρα 18:30 θα τελεσθεί υποδοχή του ιερού Σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχου και θα εκτεθεί σέ Προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

β) Το βράδυ και ώρα 20:30 της Δευτέρας, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

γ) Θα αναρτηθούν οι Σημαίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος μεσίστιες και κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα κρούονται πένθιμα, σύμφωνα με την πρέπουσα τάξη, οι καμπάνες των Ιερών Ναών.

δ) Η αναχώρηση της πομπής για την Σιάτιστα, θα πραγματοποιηθεί λίαν πρωί της Τρίτης 15ης Ιανουαρίου.

ε) Όσοι εκ των Χριστιανών επιθυμούν να ακολουθήσουν την πομπή γιά Σιάτιστα και δεν διαθέτουν μέσον μεταφοράς, ας επικοινωνήσουν με τους Εφημερίους των Ενοριών τους, ώστε εφ’ όσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός, να συμπληρωθεί πούλμαν.

στ) Διάπυρη η ευχή όλων, που αποτελούν το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι να αξιωθεί ο πολυσέβαστος, πολυαγαπητός και πολύκλαυστος Μητροπολίτης Παύλος της χαράς της αιωνίου παραδείσιας ζωής και της παρεδρεύσεώς του στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

ζ) Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.