Σουβλάκι Χταποδιού Είναι Εκπληκτικό Και Νηστίσιμο!

400

Σουβλάκι χταποδιού είναι  εκπληκτικό και νηστίσιμο!

1 -1 ½ κιλό χταπόδι

2 φύλλα δάφνης

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 φινόκιο, κομμένο σε φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

½ κ.σ. κόκκους πιπεριού

 

 

Για τη σύνθεση :

4 πίτες για σουβλάκι

1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

50 γρ. ταραμάς

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

 

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για το χταπόδι:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
2 Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το χταπόδι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει τα πλοκάμια και το κεφάλι απλώνοντας το ομοιόμορφα.
3 Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
4 Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο μετά τη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

 

5 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις πίτες. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε τις αφήνουμε στην άκρη.
6 Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα περνάμε από ξυλάκια που περνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε και αυτά για 1 με 2 λεπτά ώστε να κρατήσουν το σχήμα.
7 Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το χταπόδι, τη ντομάτα, τις πατάτες, το ταραμά σε πίτες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.