Υπέροχη Λεμονόπιτα Με Σιρόπι

1.228

Λεμονόπιτα με σιρόπι

Μερίδες 20
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Αναμονής 15΄
Χρ. Ψης 35΄

 

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1 φλ.τσαγ ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
130 γρ μαρμελάδα λεμόνι
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλκ κανέλλα
2 βανίλιες σκόνη

1 πρέζα αλάτι
5 αυγά χτυπημένα
1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ κρέμα γάλακτος

Για το Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
80 γρ μαρμελάδα λεμόνι

 

Διαδικασία

Για την λεμονόπιτα: Απλώνουμε το φύλλο κρούστας να στεγνώσει για 15΄. Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, την μαρμελάδα λεμόνι, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλλα, τα αυγά και το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος.

 

 

Με σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψιλοκόβουμε το στεγνό φύλλο και το ρίχνουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 45χ27 και αδειάζουμε το μείγμα. Πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος.

 

 

 

Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και αφήνουμε να σταθεί για 15΄σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c στις αντιστάσεις και ψήνουμε στην κάτω σχάρα, ή στους 160c στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 35΄μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 6΄. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, την μαρμελάδα και το ξύσμα. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι την λεμονόπιτα. Την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.