Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης : Η Προσευχή Που Θωρακίζει Το Σπίτι Μας Από Τα Κακά Πνεύματα

6.445

O Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης μας δίνει μια σωτήρια συμβουλή καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν τον πειρασμό κυρίως στις νυχτερινές ώρες όπου εμφανίζεται το άγχος, οι αϋπνίες και πολλά άλλα που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να ειρηνεύσει.

Έλεγε ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης:

Το Απόδειπνο είναι μία ομπρέλα, ή όποια ανοίγει και σκεπάζει όλη την οικογένεια από τα κακά πνεύματα πού υπάρχουν τη νύχτα, ότι απωθεί και τούς κλέφτες ακόμη και σε θωρακίζει ό Θεός μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

 

 

 

Σε μια γυναίκα, μάλιστα, είχε επιμείνει όχι μόνο στην πρωινή προσευχή, τότε πού είμαστε ξεκούραστοι, αλλά και στη βραδινή, παρά την κόπωση της ημέρας πού προηγήθηκε.

Της τόνισε:

– Το Απόδειπνο θα προσπαθείς να το λες κάθε βράδυ με τα παιδιά σου.

 

 

 

Και πάντα θα διαβάζει ό ένας δυνατά, ενώ οι άλλοι θα συνοδεύουν… θα συμμετέχουν όλοι τέλος πάντων με κάποιον τρόπο. Ή, αν δεν γίνεται, να είστε όλη ή οικογένεια μαζί και ας το διαβάζει ό ένας. Ήταν όμως με κατανόηση προς τον άλλο. Έτσι, όταν ή ίδια τον ρώτησε τί να κάνει με τα παιδιά της, αφού λόγω της ηλικίας ή των μαθημάτων τους δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, της είπε:

– Τότε ας το κάνει ό καθένας μόνος του, προκειμένου να μη γίνεται καθόλου.

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε όλο το Απόδειπνο, τότε πείτε τον 50ό ψαλμό του Δαβίδ («Ελέησον με, ό Θεός, κατά το μέγα έλεος Σου»).

 

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

Ο πνευματικός της Μονής Δαδίου Εκδ.Ακρίτα

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.