Ο Φύλακας Άγγελος Της Ψυχής Μας

815

Στο μυστήριο του βαπτίσματος, δωρίζεται στον κάθε νεοφώτιστο και αναβαπτισμένο άνθρωπο, ένας προσωπικός άγγελος, φύλακας της ψυχής αλλά και του σώματος, ώστε να γίνεται γι’ αυτόν όχι μόνο ο προστάτης του, αλλά και ο οδηγός του για μια αγγελική ζωή.

Μια ζωή που θα επιφέρει τους καρπούς της απόλυτης αγγελικής αφοσίωσης, υπακοής και λατρείας προς τον Θεό και δημιουργό μας. Μόνο οι άνθρωποι που θα αποκτήσουν αυτές τις αγγελικές ιδιότητες θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το δέκατο τάγμα. Οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν θα απολαύσουν το βασίλειο του Θεού.

Κύριο έργο του φύλακα αγγέλου, είναι η είσοδος της ψυχής που προστατεύουν στην καρδιά του Θεού, από όπου και προήλθε. Μυστικά διδάσκει τον άνθρωπο μέσα από τη συνείδησή του, πώς να δοξάζει με την ζωή του ακατάπαυστα τον Θεό και πώς να Τον λατρεύει. Μυστικά κατευθύνει επίσης και τα βήματά του σε καθετί καλό και τον απομακρύνει όσο του είναι επιτρεπτό, από το κακό και την αμαρτία. Δεν στέκεται όμως απλά σαν προστάτης της ψυχής και του σώματος του ανθρώπου, αλλά γίνεται ένα εν Πνεύματι Αγίω με την ψυχή αυτή, γι’ αυτό πονάει και αγωνιά για την ψυχή που του δόθηκε.

Ο ίδιος ο Θεός έχει βάλει στην αγγελική του οντότητα λατρεία και έρωτα για την ψυχή που προστατεύει. Λατρεία όμως όχι για τον άνθρωπο, αλλά για την εικόνα του Θεού. Στο πρόσωπο του ανθρώπου που προστατεύει, ο άγγελος βλέπει τον ίδιο τον Υιό Του Θεού, τον αγαπημένο του Κύριο Ιησού, αφού η ψυχή είναι βαπτισμένη στο άγιο Του Όνομα και σαν νυμφία Του ψυχή Του ανήκει. Γι’ αυτό και δεν τον εγκαταλείπει ποτέ, πάντα τον πονάει και τον προστατεύει. Όμως όσο και αν λατρεύει την ψυχή με την οποία είναι ενωμένος εν Αγίω Πνεύματι, δεν επιθυμεί η ψυχή να λατρεύει εκείνον, αλλά τον ίδιο τους τον Δημιουργό.

 

 

Γι’ αυτό και ενώνει τα μάτια του με τα ανθρώπινα μάτια παρακινώντας τον άνθρωπο να ατενίζει μόνο τον Ουρανό και τον Θεό του. Ενώνει το αγγελικό του στόμα, με το στόμα του ανθρώπου, για να υμνολογούν και να ευχαριστούν τον Θεό. Ενώνει την όσφρησή του, με την όσφρηση του ανθρώπου, για να γεύονται μαζί την ευωδία του Παναγίου Πνεύματος και να χαίρονται από τη γη την ουράνια τέρψη και ευωδία του παραδείσου.

Ενώνει τα αγγελικά του αυτιά, με τα αυτιά του ανθρώπου, για να ακούν μόνο το θέλημα του Ουράνιου Βασιλιά τους, ώστε μόνο αυτό να υπακούν και να υπηρετούν. Και τέλος ενώνει τα αγγελικά του χέρια, με τα ανθρώπινα, για να αγκαλιάζουν με αγάπη τις εικόνες του Θεού που θα βρεθούν κοντά τους και ενώνει και τα βήματά του με τα βήματα της ψυχής του για να βαδίζουν μόνο στην οδό του Θεού που έχει σαν τέρμα την θεϊκή καρδιά Του.

 

 

Όλα αυτά, τα ζει μυστικά κάθε βρέφος, λόγω της αγνότητας και της καθαρότητάς του, γι’ αυτό και εμείς οι άγγελοι είμαστε ορατοί στα μάτια των μωρών. Καθώς όμως αυτά μεγαλώνουν, είναι στο χέρι των επίγειων γονιών τους, που δεν είναι άλλοι από απλές παραμάνες του Θεού, να κρατηθούν αγνά και ταπεινά για να μην χάσουν ποτέ την θέα των αγγέλων. Έτσι αγγελικά μεγάλωσαν πολλά διαλεκτά παιδιά του Θεού, όπως ήταν η βασίλισσα Ουρανού και γης, η κόρη του Θεού Μαριάμ, ο ίδιος Του ο μονογενής Ιησούς και πολλοί προφήτες και άγιοι του Θεού που όχι μόνο εμάς έβλεπαν, αλλά τους υπηρετούσαμε και φροντίζαμε να έχουν τα απαραίτητα για την ανθρώπινη διαβίωσή τους.

Όσο λοιπόν η ψυχή είναι αγνή και καθαρή, διατηρεί και την ένωσή της με τον άγγελο προστάτη της. Όταν όμως κάνει την οποιαδήποτε θεληματική αμαρτία, τότε αυτή η ένωση χάνεται, αφού ο άγγελος από τότε που ζήτησε από τον Θεό να τον απαλλάξει από την ελεύθερη βούλησή του, δεν μπορεί να κάνει κάτι που είναι αντίθετο στους νόμους και το θέλημα του Θεού. Ποτέ όμως δεν εγκαταλείπει την ψυχή που προστατεύει, αλλά στέκεται πάντα δίπλα της θλιμμένος για την ανθρώπινη αδυναμία της ψυχής που στέκεται εμπόδιο ανάμεσά τους αλλά και ανάμεσα στη σχέση της με τον Θεό.

Αν μπορούσαν τα ανθρώπινα μάτια σας να δουν με πόση λατρεία και αφοσίωση στέκεται δίπλα στην προστατευόμενη του ψυχή, ο φύλακας άγγελος, τότε θα δοξάζατε πραγματικά τον Θεό μας
για το πολυτιμότερο δώρο που σας χάρισε. Όταν εσείς κοιμάστε ο φύλακας σας, ταπεινά σας κρατάει στην αγκαλιά του και σας σκεπάζει με τις αγγελικές του φτερούγες. Σας φιλάει στοργικά στο κεφάλι, ικετεύοντας τον Θεό να καθαρίζει τους λογισμούς σας. Σας χαϊδεύει στοργικά διώχνοντας κάθε μολυσμό του σώματος που προήλθε από απρόσεχτη συμπεριφορά, δίχως να γνωρίζετε ότι πράξατε κάτι κακό.

 

 

Όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε κάθε θεληματική αμαρτία, είτε σε λάθος που κάνατε γνωρίζοντας πως δεν είναι αρεστό στο Θεό.
Αφού περιποιηθεί το σώμα και την ψυχή σας όσο του είναι επιτρεπτό, σας σταυρώνει στο όνομα του Τριαδικού Θεού και ανεβαίνει μπροστά στο θρόνο Του για να Τον πληροφορήσει για όσα έπραξε η ψυχή που προστατεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με χαρά παρουσιάζει όλες τις θυσιαστικές πράξεις λατρείας και αγάπης που διέπραξε ο άνθρωπος για τον Θεό Πατέρα του, αλλά και για τους συνανθρώπους του, καθώς επίσης και τις ευχαριστίες και τα τρυφερά λόγια αγάπης προς τον Θεό.

 

 

Με λύπη του όμως πρέπει να ομολογήσει και όσες άσεμνες πράξεις διέπραξε, είτε από αδυναμία του σώματος, είτε από αδιαφορία και απροσεξία. Για όλα αυτά όμως ζητάει έλεος από τον Θεό, ικετεύοντας να συγχωρήσει τα αμαρτήματα αυτά της ψυχής που διεπράχθησαν από αδυναμία. Για όσα αμαρτήματα όμως έχουν σχέση με φθόνο, ζήλια και κακία, ο άγγελος στέκεται αναπολόγητος μπροστά στον θρόνο του Θεού, κλαίγοντας για την σκληρότητα της ψυχής, επειδή ξέρει πόσο αυτά τα αμαρτήματα είναι ασυγχώρητα από τον Θεό, αν η ίδια η ψυχή δεν ταπεινωθεί για να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη.

Πάντα η αγωνία του φύλακα αγγέλου για την ψυχή είναι μεγάλη, μα όσο και αν πονάει για την ψυχή που προστατεύει, όταν αυτή βασανίζεται από πονηρούς λογισμούς και ανθρώπινες αδυναμίες, δεν του επιτρέπεται να επέμβει, αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν τον επικαλεστεί. Θα είναι πολύ ευλογημένη, κάθε ψυχή που θα πιστέψει στην ύπαρξη του αγγέλου της και δεν θα θέλει να κάνει τίποτα αν πρώτα δεν ρωτήσει τον προστάτη της, αν αυτό που επιθυμεί είναι αρεστό στο Θεό.

 

 

 

Ακόμη και αν μια ψυχή απέχει από τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και πράττει από αδυναμία πράξεις ενάντια στους νόμους του Θεού, πιστέψει με απλότητα πως δίπλα της στέκεται ένας άγγελος φωτεινός και αγνός και τον παρακαλεί καθημερινά να οδηγεί τα βήματά του στο καλό, τότε πολύ σύντομα θα δει να συμβαίνουν θαυμαστά πράγματα στη ζωή του, αφού ενεργοποιώντας την δύναμη του πιο πιστού του φίλου, εκείνος θα τον οδηγεί όλο και πιο κοντά στο Θεό και θα τον βοηθάει να γνωρίζει τον Δημιουργό του.

Και τότε, όσο ο άνθρωπος θα γίνεται δέκτης του θεϊκού έρωτα και της άπειρης ευσπλαχνίας του Θεού, τόσο πιο πολύ θα σαγηνεύεται η καρδιά του και θα ενώνεται με τον Πατέρα Του. Και δεν θα μπορεί με την βοήθεια του προστάτη του να πράξει κάτι που δεν θα έπραττε ένα πιστό παιδί του Θεού. Η ευγένεια που θα τον κατακλύζει δεν θα του επιτρέπει να κρίνει τους συνανθρώπους του, να τους πληγώνει με την άσεμνη συμπεριφορά του και η αγάπη δεν θα αφήνει περιθώρια στη ζήλια. Αρκεί η ψυχή να πιστέψει πως ο φύλακας άγγελος είναι δίπλα του και του ζητήσει να τον κατευθύνει. Και αυτό θα συμβαίνει έντονα στα δύσκολα χρόνια της Αποκάλυψης.

 

 

 

Κάθε ψυχή που θα αγαπά και θα σέβεται τον φύλακα άγγελό της και πιστά θα τον εκλιπαρεί να οδηγεί τα βήματά του και να φωτίζει το νου του, ο άγγελος θα καθαρίζει τα μάτια του για να μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό, το θεϊκό από το σατανικό, που θα κυριαρχεί στον κόσμο και θα προσπαθεί να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Ο άγγελος, θα του αποκαλύπτει τις παγίδες του Εωσφόρου και θα τον βοηθά να επιβιώνει στα χρόνια της σατανικής σκλαβιάς. Ο ίδιος ο Θεός θα επικοινωνεί μυστικά με το σπλάχνο Του, μέσω του αγγέλου Του και θα το δυναμώνει για να κρατηθεί στον αγώνα του κατά του Εωσφόρου που διεκδικεί την ψυχή του.
Και τότε ο φύλακας άγγελος θα σκεπάζει τον άνθρωπο για να μην μπορούν τα πονηρά πνεύματα να ακούσουν τα προστατευτικά και προειδοποιητικά λόγια του Θεού στο παιδί Του.

 

 

 

Τα πνεύματα του σκότους απλά θα καταλαβαίνουν πως κάτι το θαυμαστό ενεργείτε πάνω σ’ αυτή την ψυχή και γι’ αυτό θα προσπαθούν να την πειράξουν. Γι’ αυτό, μόνο η προστασία και η βοήθεια του φύλακα αγγέλου σας, δεν θα είναι αρκετή για να κρατηθείτε πιστοί στα χρόνια του Αντίχριστου, γιατί η δύναμη και η επιρροή του κακού στις ψυχές των ανθρώπων θα είναι πολύ δυνατή. Με την βοήθεια του αγγέλου σας θα μπορείτε να διακρίνεται το κακό, μα χωρίς την Θεία Κοινωνία και το όνομα του Ιησού στα χείλη και στην καρδιά σας, δεν θα έχετε την δύναμη να εναντιωθείτε και να προστατευθείτε από τα σατανικά πνεύματα που θα σας πολιορκούν.

Προσπαθήστε να ζείτε όσο πιο απλά και προσεχτικά μπορείτε. Ακόμη και ένα φαινομενικά απλό αντικείμενο που απεικονίζει κάτι το σατανικό, όσο καμουφλαρισμένα αθώο και αν παριστάνεται, έχει φοβερή δύναμη και εξουσία πάνω στην ψυχή σας, αν το φέρεται επάνω σας. Η ύπουλη δύναμη που εκπέμπεται από αυτό, απομακρύνει τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος καθώς και τον πιστά αφοσιωμένο στο Θεό άγγελό σας, που δεν μπορεί να πλησιάσει κάτι το Εωσφορικό. Ακόμη και η θέα κάποιων σατανικών μηνυμάτων ή σκηνών τρόμου, δίνει εξουσία στον σατανά να περάσει υποσυνείδητα στα βάθη της ψυχής σας και να της σπείρει ταραχή και φόβο, στοιχεία που δηλώνουν την ύπαρξη του Εωσφόρου στην ζωή σας.

Εάν πιστεύετε στη δύναμη του τιμίου σταυρού και τον φέρεται με σεβασμό επάνω σας σαν ευλογία και προστασία, γιατί δεν πιστεύετε και στο κακό που σας περιβάλει, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που απεικονίζουν το κακό;

Εάν πιστεύετε στη δύναμη και την ευλογία που μπορεί να προέρχεται από τις εικόνες των αγαπημένων σας αγίων, των αγγέλων και της Θεοτόκου, γιατί δεν πιστεύετε και στην εξουσία του σατανά στην ψυχή σας όταν αφήνεται στο σπίτι σας εικόνες σύγχρονων ειδώλων;

Εάν πιστεύετε στο σύμβολο του τιμίου σταυρού και σταυρώνεται το σώμα σας σαν ευλογία, γιατί δεν πιστεύετε και στη δύναμη του σατανά επάνω σας, όταν μικρά παιδιά χειρονομώντας παριστάνουν σατανικά σχήματα;

Ο σατανάς περιμένει με λαχτάρα να του δώσετε την παραμικρή αφορμή για να σας πειράξει και όταν το κάνετε, τότε επωφελείται από την ευκαιρία και κυριαρχεί ύπουλα στην ψυχή σας, προσπαθώντας να σας παρακινήσει σε μεγαλύτερα σφάλματα. Ο κόσμος των σατανικών πνευμάτων υπάρχει και έχει μεγάλη δύναμη και εξουσία.

Προστατέψτε τις ψυχές σας!

Να ξέρετε πως οι άγγελοι προκειμένου να βοηθήσουν τις ψυχές σας λειτουργούν και ομαδικά, όπως
κάνετε εσείς οι άνθρωποι όταν θέλετε να βοηθήσετε κάποιους. Έτσι, όταν ένας άνθρωπος έχει συκοφαντηθεί άδικα, είτε νιώθει πως έχει ενοχλήσει κάποιον συνάνθρωπό του, μπορεί να παρακαλέσει τον άγγελο προστάτη του να ζητήσει από τον φύλακα της άλλης ψυχής να μεσολαβήσει ώστε να επέλθει το δίκαιο, ή η συμφιλίωση μεταξύ τους. Τότε ο άγγελος της προσευχόμενης ψυχής, μεταφέρει τα ικετευτικά λόγια στον συνάγγελό του και κείνος με χαρά ανοίγει τα μάτια της ψυχής που προστατεύει για να δει το σωστό, είτε επαναφέρει στη μνήμη του ανθρώπου που προστατεύει όλες τις αρετές της άλλης ψυχής καθώς επίσης και τις ευεργεσίες που μπορεί να έλαβε από κείνον, προκειμένου να υπερνικήσει μέσα του ο καλός λογισμός για τον άλλο και να επέλθει η συμφιλίωσή τους.

Το ίδιο μπορεί να γίνει όταν μια ψυχή προσεύχεται στον Θεό, την Παναγία, ή στους Αγίους μας για ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ή κάποιον που υποφέρει. Τότε έχει δοθεί εντολή από τον Θεό, να ακούει την προσευχή αυτή ο φύλακας άγγελος της ψυχής για τον οποίο προσεύχονται και να ενεργοποιείται η δύναμή του για να προστατέψει την ψυχή όσο μπορεί. Είναι τόσο μεγάλο το έλεος και η ευσπλαχνία του Θεού, που επιτρέπει σε μια ευγενική και ευσπλαχνική ψυχή να ενεργοποιεί την δύναμη του αγγέλου άλλης ψυχής προκειμένου να βοηθηθεί και να σώνονται έτσι τα παιδιά Του. Και σεις οι γονείς να ικετεύετε τους φύλακες αγγέλους των παιδιών σας, να τα σκεπάζουν και να οδηγούν τα βήματά τους σε θεάρεστες πράξεις, σύμφωνες με τους νόμους του Θεού. Οι ικεσίες σας γίνονται με χαρά εισακουστές από τους αγγέλους τους, που περιμένουν με αγωνία να ενεργοποιήσει κάποιος την προστασία τους.

 

 

 

 

Κάθε φορά που ένας καλός λογισμός περνάει από το μυαλό σας και επιθυμείτε να πράξετε κάτι που είναι αρεστό στο Θεό και σκοπεύετε να το κάνετε με ταπεινό φρόνημα, έχει δοθεί από τον Θεό εντολή και εξουσία στον άγγελό σας, να σας βοηθάει για να το πετύχετε. Ακόμη και το φοβερότερο ελάττωμα που είναι η ζήλια μπορεί να διορθωθεί, αν με ταπεινό φρόνημα ικετέψετε τον Θεό να σας απαλλάξει απ’ αυτό. Ο εγωισμός ποτέ δεν βοηθάει. Αν νομίζετε ότι είστε αδικημένοι και οι άλλοι οφείλουν να αλλάξουν απέναντί σας, τότε όσο και αν προσεύχεστε για να απαλλαγείτε από το φοβερό αυτό πάθος, η προσευχή σας δεν θα εισακουστεί.

 

 

 

 

Αν όμως βάλετε την ταπείνωση μπροστά και σκεφτείτε πως δεν είστε τίποτα για κανένα, συνειδητοποιήσετε όμως πως για τον Θεό είστε το πολυτιμότερο διαμάντι, τότε δεν θα σας νοιάζει τίποτα άλλο εκτός από το να μπείτε στην καρδιά του Θεού. Και τότε ο φύλακας άγγελος σας, θα μεταφέρει αυτές τις ταπεινές σκέψεις στον Θεό και Κείνος θα στείλει πλούσια τη χάρη Του για να δυναμώσει το νου σας, μέσα στον οποίο γίνεται ο πόλεμος από τον ζηλόφθονο Εωσφόρο και με την βοήθεια του αγγέλου σας, θα επαναφέρονται στη μνήμη σας οι καλοί λογισμοί για όσους ζηλότυπα αποστρέφεστε, ώστε να θεραπευθεί η ψυχή σας.

Να θυμάστε πάντα πως η ταπείνωση είναι η πιο πολύτιμη αρετή και σύμμαχός σας, γιατί αυτή κάνει τον άγγελό σας να σας αγκαλιάζει πιο σφιχτά και να γίνεστε ένα για να πολεμάτε τον σατανά με περισσότερη δύναμη. Τότε και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος είναι πλούσια επάνω σας. Αντίθετα ο εγωισμός διώχνει τον άγγελό σας και δίνει εξουσία στον σατανά να προσβάλει τις πέντε σας αισθήσεις, ώστε μέσα από αυτές να κυριαρχεί στο σώμα σας με απώτερο σκοπό να κατακτήσει πιο εύκολα το νου για να καταλήξει στην καρδιά σας. Αφού αυτή διεκδικεί ο Θεός και δεν θέλει ο Εωσφόρος να Του την χαρίσει.

 

 

 

 

 

Αν μπορούσαν τα σαρκικά σας μάτια να δουν τι γίνεται κάθε φορά που δίνετε δικαίωμα στον σατανά να σας εξουσιάζει, θα τρομάζατε! Κάθε φορά που πονηροί λογισμοί κατακλύζουν το νου σας και σεις δεν κλείνετε αμέσως την πόρτα στον δαίμονα που προσπαθεί να σας πειράξει, με την θύμηση του γλυκού Ιησού που θυσιάστηκε για σας, τότε το δαιμονικό πνεύμα που σας έσπειρε τον πονηρό λογισμό, αγκαλιάζει το νου σας τόσο σφιχτά που η ταραχή και το κακό που κουβαλάει περνάει αυτόματα στην καρδιά σας, επηρεάζοντας όχι μόνο το σώμα σας, αλλά και την ψυχή σας.

Τότε ο φύλακας άγγελος σας στέκεται πιο μακριά θρηνώντας και ικετεύοντας τον Θεό για την ψυχή σας. Και αναλόγως την δύναμη και εξουσία που του έχετε δώσει στη ζωή σας, με το να τον θυμάστε καθημερινά και να τον επικαλείστε, επαναφέρει τη θύμηση του Θεού που διώχνει καθετί κακό ξαναφέρνοντας έτσι τη γαλήνη. Αν όμως ο φύλακας άγγελος σας είναι ξεχασμένος από σας, τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και ο ανθρώπινος νους μένει εγκλωβισμένος και συνεχώς τυραννιέται.

 

 

 

 

 

Βάλτε λοιπόν συνειδητά τους αγγέλους στη ζωή σας. Ενεργοποιήστε την δύναμή μας, ενάντια στις σατανικές δυνάμεις που σας κατακλύζουν. Τοποθετήστε την εικόνα των αγγέλων στο εικονοστάσι σας για να θυμάστε την ύπαρξή μας και ζητήστε από τον προσωπικό σας φύλακα άγγελο να κατευθύνει καθημερινά τα βήματά σας. Είναι ο πιο αφοσιωμένος και ο πιο πιστός σας φίλος, που πραγματικά νοιάζεται για σας, αφού ο Θεός έχει βάλει λατρεία για την ψυχή που προστατεύει στην αγγελική του οντότητα. Ζητήστε την βοήθειά του για καθετί που σας απασχολεί και κείνος θα μεταφέρει την αγωνία σας στον Θεό ζητώντας Του να σας κατευθύνει. Και τότε η πίστη σας θα ενεργοποιεί την ευλογία και μυστικά θα σας αποκαλύπτεται το θεϊκό Του θέλημα».

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.