25η Μαρτίου: Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών

1.704

Την καθιερωμένη Δοξολογία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.
Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Παρέστη, ακόμη, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο στην παρέλαση, ενώ Τελετάρχης στην Δοξολογία ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδριτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Κατά την Δοξολογία αναγνώσθηκε ειδική ευχή για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας, την οποία συνέταξε, κατόπιν εντολής της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπείας κ. Ιωήλ.

Μετά το πέρας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα, δημιουργικά και ειρηνικά, ενώ σημείωσε ότι σε αυτόν τον αγώνα καλούμαστε όλοι να είμαστε ενωμένοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.