Θάνατος Δεν Υπάρχει….Θαύμα Του Γέροντα Νικολάι Γκουγιάνοφ

104
Για όσους βρήκαν στην ζωή τους θεραπεία και θαύματα από τον ασκητή, το γεγονός αυτό έγινε σαν φυσική συνέχεια της αγίας ζωής του.

Θαύμα του γέροντα Νικολάι Γκουγιάνοφ.

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του Πρεσβύτερου, κατά τη διάρκεια του ντυσίματος του σώματος, συνέβη ένα υπέροχο θαύμα. Για όσους βρήκαν στην ζωή τους θεραπεία και θαύματα από τον ασκητή, το γεγονός αυτό έγινε σαν φυσική συνέχεια της αγίας ζωής του. Όταν οι πατέρες έφερε στον γέροντα το Σταυρό και το Ευαγγέλιο, προκειμένου να το βάλουν στα χέρια του, με προσοχή και ευλάβεια σήκωσε το δεξί του χέρι τεντωμένο, και πήρε το σταυρό – όπως ο ίδιος το κρατούσε πάντα στη διάρκεια της ζωής του.

 

(Ο ιερέας, κρατώντας το Σταυρό, πάντα κρατούσε προσεκτικά τα δάχτυλά του να μην επισκιάζει τον Εσταυρωμένο Σωτήρα …) Και τώρα, ακόμη και από την αιωνιότητα, έστειλε μήνυμα πως δεν υπάρχει θάνατος, και υπάρχει αιώνια ζωή εν Χριστώ. Ο γέροντας άνοιξε το αριστερό χέρι και οι πατέρες που τον έντυσαν έβαλαν το Άγιο Ευαγγέλιο σε αυτόν. Στη συνέχεια έβαλε ήσυχα τα δάχτυλά του, ελαφρώς σηκώνοντας τον αριστερό του ώμο. Επειδή το ευαγγέλιο ήταν βαρύ, σε ένα ασημένιο κάλυμμα.

Και αυτό είναι υπέροχο για τον κόσμο του αγαπητού Πατρός Νικολάου σαν «αδελφός και αγαπημένος τον οποίο (έκλαψε η Ρωσία)

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.