Κοζάνης Παύλος: “Νόμιζαν οι ταλαίπωροι ότι έφυγε ο Θεός από την Ελλάδα”

1.828

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης ζητώντας στο κήρυγμά του να τηρούνται τα μέτρα , μάσκες και αποστάσεις.
«Το αντίδωρο θα το πάρετε έξω .Η ποιμαίνουσα εκκλησία ακούει, μακάρι να άκουγαν και αυτοί διότι ο Θεός θα τα είχε διώξει όλα.Έχουμε τόσα μέσα στο διάβα των αιώνων για αυτά που σας λέει η ταπεινότητά μου. Να σας συγχαρώ όλους , διότι ήρθατε σήμερα για τη μνήμη των αγίων να αγιαστείτε και με το ευλογημένο νερό. Ένα ακόμα θαύμα , το νερό του αγιασμού που αν εκτεθεί στον ατμοσφαιρικό αέρα μετά από μέρες, μένει αλώβητο, αγιασμένο, ιαματικό, ενώ το κοινό νερό αλλοιώνεται.

Ο διάβολος δεν τους αφήνει κλάσμα δευτερολέπτου να δουν μήπως όλα αυτά που μας διδάσκει η ποιμαίνουσα εκκλησία είναι έτσι . Ο Θεός δεν απαγορεύει στον άνθρωπο να ερευνά. Ερευνάτε τας γραφάς. Και το αποκορύφωμα της έρευνας ήταν το ότι επέτρεψε στον Θωμά να τον ερευνήσει για να λύσει κάθε αβεβαιότητα.

Αλλά δεν τους αφήνει ο διάβολος ούτε δευτερόλεπτο. Αν τους άφηνε κλάσμα δευτερολέπτου ο Θεός θα τους άφηνε να δουν την αλήθεια .Εμείς πρέπει να ακούμε. Και εκεί που πρέπει να συμμορφωνόμαστε. Δεν είπαν να κλείσουν τους ναούς γιατί πήραν μάθημα από τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το Πάσχα από το λαό που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις λαμπάδες και την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες έψελνε το Χριστός Ανέστη.

Νόμιζαν οι ταλαίπωροι ότι έφυγε ο Θεός από την Ελλάδα. Αμ δεν έφυγε. Είναι στην καρδιά του Έλληνα .Μην τους τον πειράξεις …Είναι σαν το καρφί που όσο το χτυπάμε ,τόσο ο πυρώνει και μπαίνει και στο πιο σκληρό ξύλο».

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.