Πέστροφα στο φούρνο

76

Υλικά Συνταγής
4 πέστροφες (4χ350 γραμ περίπου)
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
4 κλωνάρια μάραθο (ή κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης)
αλάτι χοντρό
1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
λαδολέμονο
χόρτα βραστά
πατατοσαλάτα νησιωτική

Για τις πέστροφες στο φούρνο
προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 °C.

Θα χρειαστούμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια τα πλένουμε πολύ καλά ρίχνοντας μπόλικο νερό στην κοιλιά και στο κεφάλι. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.

Δείτε τι να προσέχετε για διαλέξετε φρέσκα ψάρια.

Αλατίζουμε πολύ καλά κυρίως την κοιλιά αλλά και εξωτερικά.

Γεμίζουμε την κοιλιά της πέστροφας με το το ψιλοκομμένο φινόκιο, το μάραθο ή τη ρίγανη και 1 φέτα λεμόνι.

Αφού ετοιμάσουμε όλες τις πέστροφες, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε πακέτο την κάθε πέστροφα χωριστά στο αντικολλητικό χαρτί.

Σφραγίζουμε τα πακέτα και ακουμπάμε τις πέστροφες σε ταψί.

Βάζουμε στη μεσαία σχάρα σε καυτό φούρνο και ψήνουμε για 15΄.

Αφήνουμε το ψάρι για 5΄ στον πάγκο.

Ξετυλίγουμε τις πέστροφες, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τα ζουμάκια ψαριού που έχουν μείνει στη λαδόκολλα, περιχύνουμε με πηχτό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με χόρτα βραστά και πατατοσαλάτα νησιωτική.

Μάθε πως να φτιάχνεις λαδολέμονο κρέμα!

Μυστικά για την πέστροφα στο φούρνο
–Μην παραψήνετε τα ψάρια. Ένα ψάρι γύρω στα 350 γραµ. είναι έτοιμο αν μπει σε καυτό φούρνο, σε 15΄.

Έχει κρατήσει όλη τη νοστιμιά του, τα ζουμάκια του και παραμένει ψημένο και ζουμερό που είναι το πιο σημαντικό σε ένα φρέσκο ψάρι. Να είναι ζουμερό. Ζουμερό δεν σημαίνει άψητο. Ζουμερό σημαίνει ψημένο σωστά ψάρι που έχει την υγρασία του.

–Μη στεγνώνετε το ψάρι στο ψήσιμο γιατί θα σφίξει η σάρκα και θα σκληρύνει.

–Μη βάζετε υγρασία μέσα στην λαδόκολλα πακέτο. Το ψάρι έχει την δική του υγρασία και αν ψήνεται μέσα σε αυτήν, παραμένει τρυφερό και νόστιμο.

–Μην αφήνετε το ψάρι να κρυώσει. Πρέπει να σερβίρεται ζεστό όσο ακόμα δεν έχει αποβάλει την υγρασία του. Αν το αφήσετε να κρυώσει χάνει τη νοστιμιά του.

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.