Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα

Τον Άγιο Έξαρχο υπεδέχθη με εγκαρδιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

1.766

Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και την πόλη της Λαμίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Γρίβας.
Τον Άγιο Έξαρχο υπεδέχθη με εγκαρδιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τους συνεργάτες του και τον καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη, την οποία υπηρέτησε επί 16 συναπτά έτη από την ευθυνοφόρο θέση του Πρωτοσυγκέλλου, στο πλευρό του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Ο κ. Ραφαήλ με εμφανή την συγκίνηση, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την θερμή υποδοχή και μετέφερε τόσο στον ίδιο, όσο και στους συνεργάτες του και σε όλο τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος, την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και των Ιερών τόπων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, καθώς και τις ευχές του Προκαθημένου Αυτής, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου.

Ευχήθηκε δε, ο Πανάγαθος Θεός να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, έτη πάμπολλα και ευλογημένα και για την προ ημερών, ονομαστική του εορτή, για να συνεχίσει την θεάρεστο και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία του στην Φθιώτιδα.

Εξέφρασε την συγκίνησή του, αλλά και τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο, για την τιμή και τον σεβασμό που αποδίδει στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Νικόλαο, του οποίου οι ευχές και οι ευλογίες, ευχήθηκε να τον συνοδεύουν πάντοτε.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αντευχήθηκε στον κ. Ραφαήλ, να του δίδει ο Θεός δύναμη και ευλογία στα νέα καθήκοντα, τα οποία του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και το παλαίφατο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της τοπικής Εκκλησίας για την υψηλή αυτή θέση, διότι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος υπήρξε η τροφός Εκκλησία του κ. Ραφαήλ, στην οποία διακόνησε υποδειγματικά μετά ζήλου και αυταπαρνήσεως.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, προσέφερε στον κ. Ραφαήλ μια πλήρη Αρχιερατική στολή του μακαριστού Γέροντός του κυρού Νικολάου, καθώς και ένα από τα αγαπημένα του επιστήθια Εγκόλπια.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ξενάγησε τον κ. Ραφαήλ, στην πτέρυγα την αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόλαο, στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, στον οποίο ο κ. Ραφαήλ, μέσα από το Studio ζωντανά απηύθυνε τις ευχές του στους ακροατές, εν ώρα ζωντανού προγράμματος.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνόδευσε τον Άγιο Έξαρχο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου εψάλη ευχαριστήριος δέησις και στην συνέχεια τον συνόδευσε στους φορείς της πόλεως, στον Αντιπεριφεριεάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και στον κ. Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, τους οποίους και εθιμοτυπικά επισκέφθηκε ο κ. Ραφαήλ.

Τέλος και σε κλίμα συγκινήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνόδευσε τον κ. Ραφαήλ στην Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου παρουσία του Σεβασμιωτάτου, της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Ιωάννας και σύσσωμης της Ιεράς Αδελφότητος, ο Άγιος Έξαρχος, ετέλεσε Ιερό τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Γέροντός του, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.