Επίτιμος δημότης Λαμίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

1.456

Eπίτιμο δημότη της πόλης, θα ανακηρύξει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 18 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της εορτής του πολιούχου Ευαγγελιστή Λουκά και στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης απο τον γερμανικό ζυγό.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στην Λαμία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο και ο δημόσιος επαινος του δημοτικού συμβουλίου είναι μια αναγνώριση του πολυσήμαντου έργου του στην αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης οικονομικής, ηθικής , κοινωνικής και πνευματικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, για τον αοκνο αγώνα του για την προστασία των φτωχών και αδυνάτων συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου θρησκεύματος, χρώματος και φύλου και για τη συμβολή του στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής .

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παρευρεθεί στην Δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία στις 18 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, όπως μεταδίδει, μαζί με τα παραπάνω, το τοπικό ειδησεογραφικό «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.