Μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στους νέους φοιτητές

2.568

Μήνυμα με το οποίο συγχαίρει όσους πραγματοποίησαν τους στόχους τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και όσους δεν τα κατάφεραν αποστέλλει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στους νέους φοιτητές.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη:

Αγαπητά μου παιδιά,

Σε εσάς, που σε πείσμα των καιρών και ύστερα από μία μεγάλη, κοπιαστική και ιδιαίτερα αγχωτική σχολική χρονιά καταφέρατε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας και να εισαχθείτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας, απευθύνω τα βαθύτατα συγχαρητήρια μου και εκφράζω τις θερμότατες ευχές μου για μία λαμπρή σταδιοδρομία!

Η επιτυχία σας αυτή αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη αξία, αφού πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο εξαιρετικά επίπονη οικονομικά για την Πατρίδα μας, με πολιτικές αλλαγές και απέναντι σε πρωτοφανή, από βαθμό δυσκολίας, εξεταζόμενα θέματα. Σας ευχαριστούμε που γι’ άλλη μία φορά μας διδάξατε ότι με βαθιά πίστη, αποφασιστικότητα, ισχυρή θέληση και σκληρή δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!

Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω επίσης και σε όλους εσάς, που παρά τον μεγάλο κόπο και αγώνα σας δεν καταφέρατε να έχετε τα ποθητά αποτελέσματα.

Μην απογοητεύεσθε…! Ατενίστε με αισιοδοξία το μέλλον. Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο που προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες.Ένα πράγμα ζητώ από όλους σας… Να αγαπήσετε την Ελλάδα μας!Να έχετε στο νου σας ότι εσείς είστε η ελπίδα, το μέλλον και η υπερηφάνεια αυτού του τόπου!H Ελλάδα μας, σήμερα, σας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Σας χρειάζεται εδώ… να την στολίζετε με τα χαρίσματά σας, με τις ικανότητες σας, με τις πολύτιμες γνώσεις σας, μα πάνω από όλα με την όμορφη παρουσία σας.Το συνεχώς επιδεινούμενο δημογραφικό πρόβλημα απειλεί το μέλλον της Πατρίδας μας.Όσοι σκέφτεστε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο εξωτερικό, σας παρακαλώ, μη λησμονείτε ότι η Πατρίδα μας περιμένει καρτερικά να επιστρέψετε. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να μη φύγετε. Δεν έχω το δικαίωμα αυτό. Σας λέω μόνο ότι σας έχουμε ανάγκη εδώ…! Όλους σας! Να μάθουμε να αγωνιζόμαστε… Να μάθουμε να επιμένουμε και να υπομένουμε! Να κάνουμε μία νέα αρχή, λειτουργώντας ομαδικά.

Η δική σας γενιά είναι αυτή μπορεί να αναστρέψει την θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε ως λαός.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες και όλους, ο Πανάγαθος Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ευλογεί τον αγώνα σας, να χαριτώνει τους κόπους και τις προσπάθειές σας και να σας χαρίζει μία ζωή γεμάτη πρόοδο, γνώση και επιτυχίες.

Καλή και ευλογημένη σταδιοδρομία!

† Ὁ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ

Τα σχόλια είναι κλειστά.