Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως: Με την μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Παναγίας, εορτάζει όλη η Εκκλησία μας.

1.864

Ι.Μ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ: Εγκύκλιο για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δημοσιεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας , όπου αναφέρει: “Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο, παρά μόνο η προσευχή στην Παναγία. Την παρακαλούμε να πρεσβεύει στον Κύριο για την άφεση των αμαρτιών μας και να διώχνει τα κακά, τους θανατηφόρους ιούς που έρχονται εναντίον μας για τις ασέβειές μας”.
Διαβάστε αναλυτικά:

Εορτή της Παναγιάς μας σήμερα, αδελφοί μου χριστιανοί! Είναι εορτή της μεγάλης Μάνας μας. Και όταν σε
ένα σπίτι εορτάζει η μάνα εορτάζει όλη η οικογένεια. Έτσι και σήμερα με την μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Παναγίας, εορτάζει όλη η Εκκλησία μας.

Αλλά είπαμε και άλλοτε ότι η Παναγία ταυτίζεται με την Εκκλησία και ο,τι λέγεται γι᾽ αυτήν
λέγεται και για την Παναγία. Δεν έχω να σας πω τίποτε για την Παναγία μας, αδελφοί μου, γιατί ξέρω ότι Την αγαπάτε. Και παρακαλώ ως Επίσκοπός σας αυτήν την αγάπη στην Παναγία να την δώσετε σαν προίκα και ευχή στα παιδιά σας.

Θα πω ότι φτάνει η αγάπη και η προσευχή στην Παναγία μας για να αποδείξει ότι είμαστε ευλογημένα παιδιά του Θεού, γιατί η αγάπη μας στην Παναγία εκφράζει όλη την πίστη μας, όλη την σχέση μας προς τον Θεό.
Αυτή είναι το «κεφάλαιον των δογμάτων» του Χριστού, όπως λέγουν οι Χαιρετισμοί.

Σας παρακαλώ, χριστιανοί μου, κάθε μέρα να προσεύχεστε στην Παναγία, όχι μόνο για τον εαυτό σας και
την οικογένειά σας, αλλά για όλο τον κόσμο. Και όταν λέγω όλο τον κόσμο, εννοώ όλους τους ανθρώπους και τους πιστούς και τους άπιστους και τους ορθοδόξους και τους ετεροδόξους, γιατί η Παναγία μας λέγεται ΜΑΝΑ όλου του κόσμου. Δεν θυμάστε το φοβερό εκείνο θαύμα, που έκανε πριν από κάποια
χρόνια η Παναγία σε κάποιο άθεο;

Για όλους να προσευχόμαστε στην Παναγία, σήμερα μάλιστα που το κακό χειροτέρευσε και θανατώνει τον κόσμο.

Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο, παρά μόνο η προσευχή στην Παναγία. Την παρακαλούμε να πρεσβεύει στον Κύριο για την άφεση των αμαρτιών μας και να διώχνει τα κακά, τους θανατηφόρους ιούς που έρχονται εναντίον μας για τις ασέβειές μας.

Χρόνια σας πολλά
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.