Μελιτζάνες τουρσί

581

Υλικά Συνταγής
1 κιλό μελιτζάνες μικρές
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 καρότο κομμένο σε φέτες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγα κλωνάρια σέλινου
1 λίτρο ξίδι
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες τουρσί, αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά.

Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.

Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ’ αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε\

argiro.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.