Εκοιμήθη Ο Αγιορείτης Γέροντας Σωφρόνιος Λαυριώτης

4.111

 

Στις 30 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 14:30 μμ εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Σωφρόνιος Λαυριώτης, μετά από μικρή νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 02 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 πμ στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ωρωπού.

Η σορός του Γέροντος Σωφρονίου Λαυριώτη θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ωρωπού, στις 10:00 πμ και τα πνευματικά του τέκνα θα μπορέσουν να αποχαιρετήσουν τον Πνευματικό τους πατέρα.

Ο ιερομόναχος Σωφρόνιος Λαυριώτης, κατά κόσμον Θεόδωρος Γιαννόπουλος, εγεννήθει στις 06 Ιανουαρίου 1919 στο χωριό Χαραυγή Πογωνίου της Ηπείρου. Από την Δευτέρα δημοτικού μετακόμισε στην Αθήνα στον Κολωνό.

Σε ηλικία έντεκα (11) χρονών εγκατέλειψε τον κόσμο και εισήλθε στο Άγιον Όρος στην μικρή Αγία Άννα στην καλύβα Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων (14) χρόνων έγινε Μοναχός στην σκήτη Αγία Άννας, καλύβα των Αγίων Χαραλάμπους και Μοδέστου στην ηλικία δεκαεπτά (17) έγινε μεγαλόσχημος Μοναχός και εικοσιπέντε (25) χρονών ιερομόναχος.

Είχε πνευματικό αδελφό τον Πρώην Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο.

Μεταξύ των ετών 1949 – 1950 ήρθε στην Χίο ως εφημέριος στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.Εν συνεχεία έρχεται στην Πάτμο κοντά στον Άγιο Αμφιλόχιο Μακρή, με ευλογία του οποίου το έτος 1960 μεταβαίνει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αναλαμβάνει Ιεραποστολή στην Αφρική.Εκεί συναντά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και με πρόσκληση και προτροπή του μεταβαίνει στην Αμερική και αναλαμβάνει Ιερατικός Επίτροπος Νοτίου Αμερικής.Επιστρέφει στην Αφρική, στο Ιράκ, και εγκαθίσταται για δύο (2) χρόνια στο Σινά. Στα μέσα του 1970 επέστρεψε στην Αθήνα και υπηρέτησε ως εφημέριος στους Ιερούς Ναούς Αγίων Ασωμάτων, Αγίου Γεωργίου Πειραιώς, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας. Τέλος, για είκοσι (20) συναπτά έτη υπηρέτησε ως εφημέριος ιερεύς στην εκκλησία της Παναγίας Παντανάσσης ή Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου επί της Πλατείας Μοναστηρακίου μεταξύ των οδών Αθηνάς και Μητροπόλεως, απέναντι από τον Σταθμό Μοναστηρακίου στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Αυτός ο μικρός ναός έγινε Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το παρακάτω video όταν ο Γέροντας Σωφρόνιος  μίλησε στην Greekpress.gr για την οικονομική κρίση αναλύωντας την πνευματική της διάσταση στη ζωή του ανθρώπου σήμερα.Μας μίλησε για την κρίση γενικότερα στην οικογένεια, και μας τονίζει παραμονές εκλογών τότε, την σημασία της Πίστης ως Χριστιανοί στην πορεία της ζωής μας.

Μας μιλά εφ΄ όλης της ύλης!

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.