Γαρίδες Κοκκινιστές, Η Πρόταση Μας Για Σήμερα

Μία πανεύκολη συνταγή με γαρίδες που δεν στοιχίζει αρκετά, αν και χρησιμοποιούνται γαρίδες.

Μπορεί να αποτελέσει πρόταση για συνοδευτικό σε μεζέ θαλασσών, η΄ακόμη και ως πρώτο πιάτο.

Υλικά

500γρ.γαρίδες

1 κουταλιά της σούπας, πάστα ντομάτας

1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον ”ρεντέ”

1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη

1 πράσινη πιπεριά

μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

μάραθο μέτρια κομμένο(όχι αρκετά ψιλό) η΄φρέσκο βασιλικό για τις ημέρες του καλοκαιριού

 

 

 

Δημιουργικό

Πλένουμε καλά τις γαρίδες.Σε ένα τηγάνι λίγο βαθύ ρίχνουμε το λάδι μας να κάψει ελαφρά.Προσθέτουμε την πάστα της ντομάτας, στην οποία έχουμε προσθέσει και ανακατέψει 1ποτήρι νερό.Στην συνέχεια προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα και την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη.Αλάτι -πιπέρι και την ζάχαρη(για την οξύτητα της ντομάτας).Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά η σάλτσα ,όσο να τραβήξει τα υγρά της και να πήξει λίγο.

 

 

 

 

 

Μετά από τα 10 λεπτά που έχει βράσει η σάλτσα της ντομάτας ρίχνουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να βράσουν μόλις 3-4 λεπτά.Κλείνοντας την κερμική μας εστία , προσθέτουμε από πάνω μπόλικο μάραθο η΄βασιλικό. Σερβίρουμε σε σκεύος τηγάνι σαχανάκι στο οποίο παρασκευάστηκε η συνταγή μας!

Συνοδεύεται με άσπρο κρασί, η΄ με ροζέ κρασί αναλόγως της προτιμήσεως μας.

Καλά κουζινομαγειρέματα

©Γιώτα Παμπάλου

Greekpress.gr

ΓΑΡΙΔΕΣΓαρίδες ΚοκκινιστέςΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΗ