Κορονοϊός: Πολλά θα κρίνει η συμπεριφορά όσων επιστρέφουν από τις διακοπές

2.923

Πολλά θα κρίνει η συμπεριφορά όσων επιστρέφουν από τις διακοπές και ειδικά των νέων. Στόχος να μπούμε στο Σεπτέμβρη με μειωμένο αριθμό κρουσμάτων
Σταθερά πάνω από 200 παραμένουν τα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα με τον προβληματισμό να μεγαλώνει. Η είδηση μάλιστα ότι μια ανήλικη νοσηλεύεται διασωληνωμένη επιτείνει την ανησυχία. Οι ειδικοί ελπίζουν στην πιστή τήρηση των μέτρων απ’ όλους προκειμένου να αναχαιτιστεί ο αόρατος εχθρός.

Τα 230 νέα κρούσματα το Σάββατο (15.08.2020) δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και μας απειλεί. Και απειλεί τους πάντες χωρίς να κάνει διακρίσεις. Και ενώ μέχρι τώρα ξέραμε ότι προτιμά τους μεγάλους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες, η είδηση ότι μια ανήλικη είναι μεταξύ των διασωληνωμένων προκάλεσε σοκ. Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορονοϊό φωνάζουν εδώ και μήνες οι ειδικοί επιστήμονες και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν στο «κόκκινο» έχοντας τα περισσότερα κρούσματα, ενώ πολλά θα κρίνει η συμπεριφορά αυτών που επιστρέφουν από τις διακοπές και ειδικά τους νέους. Συστήνεται μάλιστα να μπουν σε καραντίνα μιας εβδομάδας αν έρχονται από περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ή αν έχουν έρθει σε επαφή με θετικά κρούσματα.

«Να μπούμε στον Σεπτέμβριο με μειωμένο αριθμό κρουσμάτων»
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. «Ο φόβος μας επαληθεύεται. Εκδρομείς που γυρίζουν από τα αστικά κέντρα και είναι νέοι χωρίς συμπτώματα καταγράφονται ως κρούσματα ή μολύνουν άτομα του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος. Αντιστρέφεται η κατάσταση αν εφαρμοστούν τα μέτρα στο μέγιστο βαθμό. Άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με θετικούς είναι σημαντικό να αποφύγουν για μία εβδομάδα να μην πάει στην εργασία του και να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες ή ηλικιωμένα άτομα και να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό να μπούμε στον Σεπτέμβριο με μειωμένο αριθμό κρουσμάτων. Είναι θετικό που δεν έχει περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων, αλλά έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Διατύπωσε εξάλλου και τις ενστάσεις του για το ρωσικό εμβόλιο.« Για να είναι ασφαλές ένας εμβόλιο πρέπει να μπει στη διαδικασία μελετών της φάσης 3. Οι μελέτες που γνωρίζουμε σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν 30.000 άτομα. Προκαλεί ερωτηματικά πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η μαζική παραγωγή».

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.